Starting school.. - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Lisa Tjon-A-Ten - WaarBenJij.nu Starting school.. - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Lisa Tjon-A-Ten - WaarBenJij.nu

Starting school..

Blijf op de hoogte en volg Lisa

01 Februari 2007 | Verenigde Staten, New York

Hallo allemaal!

De lessen zijn hier begonnen dus tijd voor weer een nieuw berichtje.
Voor degene die het nog niet wisten, ik studeer Criminologie in Nederland en studeer voor deze periode aan het JOhn Jay College of Criminal Justice in New York waar ik een aantal vakken voor mijn Master in Holland volg.
Ik heb 3 vakken gekozen, psychopathology, deviant behaviour en profiles of the homocidal offender.Vakken worden hier vooral aan het eind van de dag gegeven, omdat veel studenten een day-time job hebben en anders dat niet zouden kunnen combineren.
Ikzelf heb op maandag avond en dinsdag avond lessen.
Vooral profiling vind ik super omdat we niet alleen theorie krijgen maar daadwerkelijk in de praktijk profielschetsen gaan maken van moordenaars en we gaan werken met bestaande zaken. Onze professor is nog steeds actief als profiler en heeft veel grote zaken gedaan waar hij veel over verteld.
Het is ook wel een dubbel gevoel in zo'n les, je krijgt de meest verschrikkelijke details voor je maar praat erover alsof het niks is. Dat heb ik nu al wel meteen begrepen, je moet heel sterk zijn om dit werk te kunnen doen en te blijven volhouden zonder problemen.
Psychopathology en deviant behaviour sluiten mooi aan op profiling omdat het meer inzicht geeft in psychische ziektebeelden bij mensen en voornamelijk misdadigers en ze gaan ook in op het ontstaan ervan.
Ik heb nog weinig contact gehad met mijn medestudenten, graduate students zijn voornamelijk met zichzelf bezig en weinig geinteresseerd in sociaal contact.
Bij deviant behaviour hebben we wel uitgebreide discussies over verschillende onderwerpen en de klas zit vol met bijna alleen maar vrouwen die allen een sterke mening hebben dus dat is wel heel leuk. Zo kom je ook meer met elkaar in contact, dus dat is mooi.
De hoeveelheid lectuur die gelezen moet worden is enorm evenals het aantal papers maar ik ga er gewoon aan beginnen en werk dag voor dag, een andere weg is er niet om er te komen.

Verder gaat alles steeds wat meer lopen hier, met de nodige ups en downs, dat wel maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Het is frustrerend dat alles maar dan ook werkelijk alles hier geld kost en niet een beetje ook. Ben inmiddels zo vrekkig geworden dat ik mijn wasjes op de hand doe in plaats van ze naar de wasserette te brengen..haha!
Mis mijn vrienden en familie in Nederland nog steeds maar dat zal niet echt overgaan denk ik, ik ken de meeste mensen al zolang en weet zo goed wat ik aan ze heb. Dat bouw je niet even een in ene paar maanden opnieuw op maar dat is ook niet nodig.
Ik leer wel mensen hier kennen met wie ik gezellige dingen doe en op sommige momenten kruip ik gewoon lekker mijn bedje in met een dvdtje en ben ik eigenlijk ook wel happy.
Heb inmiddels twee grote negervrienden, dat is toch wel handig hier in New York, het zijn alletwee comedians die ik uit de comedyclub hier om de hoek ken en schatten van mannen hoewel ze eruit zien als uitsmijters..Uiterlijk zegt niks wordt maar weer eens bewezen..

Het weer hier is op z'n zachtst gezegd pittig..De kou gaat dwars door je botten heen en er is een paar dagen geleden zelfs een kou-alarm afgegeven in de stad. Door de wind voelt het buiten aan als -20 graden en ik kan je vertellen dat daar geen enkel thermo-onderbroekje tegenop kan..!
Twee dagen geleden zelfs behoorlijk wat sneeuw gehad, het blijft wat langer liggen dan in Holland maa meestal is het de volgende dag veranderd in ijs en daar zijn de New Yorkers niet zo blij mee, begrijpelijk. Ik moet met mijn gans-gedrag extra oppassen om niet op mijn snufferd te gaan.

Verder wilde ik jullie nog observaties die ik gedaan heb niet onthouden omdat ik ze zelf zo komisch vond.
De amerikaanse cultuur is er 1 die op heel veel punten behoorlijk verschilt van de onze en soms moet ik daar erg om lachen.
De porties zijn enorm, zeker 2x zo groot als in NL. Alles is hier 'low-fat' en sugarfree maar de mensen bedonderen zichzelf hier. Als het sugarfree is zit het namelijk vol vet en als het low-fat is hebben ze er een aanzienlijke hoeveelheid suiker on gegooid. Toch blijven ze vrolijk door eten hier..toch zo raar dat ze dik worden...???
Verder lach ik me dood om de reclames hier, werkelijk OVERAL wordt reclame voor gemaakt, van erectieproblemen, tot vaginale schimmels tot hamertenen..je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er een TE vriendelijke dame met een TE witte glimlach in een reclamefilmpje voor ingezet.
De mooiste reclame tot nu toe is die van genitale herpes..Stel je voor: een amerikaans stel (allebei weer die TE witte glimlach) die verliefd op het strand zitten. De jongen verteld tegen de camera dat hij genitale herpes heeft en zijn vriendin verteld trots dat zij het niet heeft, vervolgens kussen ze elkaar klef en roepen dat alles zo fijn is want hij slikt een pil en daardoor houdt hij zijn herpes bij zich en zij krijgt het niet...
Dat geloof je toch niet???!!!!!!Heb denk ik wel 15 min. krom gelegen van het lachen, deze reclames zie je echt niet op NL tv, laat staan om 15.00 'smiddags als alle schoolkinderen zitten te kijken..

Zoals jullie lezen, ik probeer me maar vast te houden aan de humor die ik van veel dingen inzie. Die amerikanen zijn echt een beetje gek, haha!
Hoop dat jullie genieten van mijn verhalen, er volgen snel meer!

dikke kussen en veel liefs

Lisa

• 02 Februari 2007 - 07:53

Daisy:

Hoi Lisa,
    Leuk om je verhalen te lezen over het 'oh zo verre amerika'. Veel succes met al die studieboeken door werken en de studie. En hou je taai.
    Liefs Dais -X-

• 02 Februari 2007 - 10:05

Tamara:

ha moppie

Inderdaad een hele andere cultuur zo te horen maar wel grappig om zo dat alles in nuchtere nederlandse toestand te bekijken.
    Je lessen lijken me super interssant hoop dat je er veel van opsteekt. Succes met studie, literatuur enz en geniet van alle leuke dingen!

Dikke kus Taam

• 02 Februari 2007 - 17:40

Mar:

Wat leuk om je verhaal te lezen.Het doet me dan ook denken aan de tijd dat wij voor Arends werk in de US woonde (California) voor een paar maanden.Alles even "mooi en te aardig voor woorden" maar gelukkig waren er ook "echte aardige" mensen bij.Ook ik werd door mailtjes van het thuis front op de been gehouden als Arend aan het werk was en Jill naar school maar echt lieverd tegen de tijd dat je naar huis moet zal je ook dat geweldige aparte leven vreslijk missen!!!!!

Trouwens je hebt mooie foto's gemaakt.En ben je al in de Empire geweest met z'n prachtige uitzicht.Je moet ook eens kijken bij de haven kan je lekker eten! En daar is ook een leuke markt in de buurt.Afijn wat lul ik nou jij zal je weg daar vast wel vinden.
    Nou schat ik wens een fijn weekend en tot gauw liefs Mar

• 03 Februari 2007 - 02:30

Linda:

Hoi,
    Leuke berichten en foto's.
    Ik ben zelf gister aangekomen in New York en ben echt nog enorm op zoek naar alles. Ik moet wel zeggen, het is een indrukwekkende stad. Ik kom ogen tekort.

Misschien vind je het leuk om eens wat af te spreken, het lijkt me toch wel fijn om soms even een landgenootje te spreken.

groetjes linda

• 03 Februari 2007 - 02:57

Linda:

mijn emailadres is:
    linnutjuh@hotmail.com

• 05 Februari 2007 - 23:41

Michelle En Michiel:

hi there in the big apple,

Lisa, bedankt voor het regelen van en t-shirt van de new yorkse collega's. We hadden net je moeder over de vloer. Heb ze weer lekker zitten tetteren met Michelle. Hou het ff krot nu. Maar geweldig alle verhalen en de foto's. see ya! groeten Michelle Michiel en de jongens

• 11 Februari 2007 - 21:56

Annefried:

leuk om zo te lezen Lisa, je red jezelf toch maar goed!! vooral blijven observeren en blijven lachen, sterkte met de kou, groeten van de " tante" en haar familie

Lisa

Hallo allemaal en welkom op mijn reisdagboek! Per 5 Januari 2007 vertrek naar de Big Apple, New York om daar een aantal vakken te gaan volgen aan het John Jay College of Criminal Justice. Dit in aanvulling op mijn Criminologie studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik blijf tot ongeveer eind Juni 2007 in New York, en in de tussentijd zal ik jullie via deze site op de hoogte houden van mijn interessante en vast ook minder interessante ervaringen in Amerika.. Ik ga jullie allemaal heel erg missen maar ben vastbesloten er een mooie ervaring van te maken daar in the City that never sleeps!Ik hoop dat jullie ook zullen genieten van de avonturen van : LISA AND THE CITY.En laat vooral berichtjes achter, zo blijf ik op de hoogte! Dikke kus Lisa

Actief sinds 05 Dec. 2006